Het gaat niet vanzelf

Posted on zaterdag. 18 augustus 2012

2


Ik wilde wat schrijven over de blogs, websites en ‘andere dingen’ die ik de laatste tijd heb gelezen en nu nog lees. Over gelijkheid. En over hoe we het bepaald nog niet bereikt hebben. Maar dat weten jullie zelf ook wel. Jullie weten zelf ook dat het raar is dat het op dit moment ‘don’t get raped’ is en niet ‘don’t rape’. En dat het vrij bizar is dat je die baan niet krijgt omdat je als vrouw van rond de dertig ‘een risico’ bent (omdat een vrouw van rond de dertig nog wel eens zwanger wil raken – en dat is schijnbaar iets verschrikkelijks in een bedrijf. Waar mannen soms toch ook na drie maanden vertrekken als ze alle cursussen binnen hebben, maar goed, bitter? ik? nah…). Laat ik het maar niet hebben over deze dingen. Jullie weten die allemaal en ik voeg niets toe aan de discussie.

Ik wilde wat andere dingen met jullie delen:

http://weareequals.org/blog/category/guest-bloggers/ – Internationale Vrouwendag is een vrij groot evenement in het VK. (waarschuwing, de website zelf heeft diagonale balkjes lopen en na een half blogje krijg je traanogen)

http://www.womenundersiegeproject.org – over hoe seksueel geweld word ingezet als wapen in oorlogsgebieden

http://weareequals.org/blog/james-bond-supports-international-women’s-day/ – 2 minuten James Bond – maar dan anders

https://twitter.com/EverydaySexism – twitter account van een project dat dagelijks seksisme vastlegt

Want soms is het wel eens goed om er weer eens op gewezen te worden dat gelijkheid nog ver weg is. En het is goed om jezelf er aan te herinneren dat we er nog niet zijn. Nog lang niet zelfs. En dat je zelf, elke dag, een keuze kunt maken om er tegen te vechten.

En dat doe ik dan ook.

En nee, dat vind ik niet vermoeiend. Mocht ik ooit laten blijken dat ik het allemaal een beetje moe word, steek dan m’n haar in de fik ofzo.

 

Advertenties
getagged: ,
Posted in: activism